Boken

Boken om vårt liv finns nu att köpa i bokhandeln! Läs den spännande historien om hur det gick till när vi hittade S/Y Avalon och om när vi nästan förlorade henne.

Historien om S/Y Avalon höll på att få ett tragiskt slut för inte så länge sedan, och alldeles snart kan du läsa om vad som hände i bokform. Innan dess får du nöja dig med en liten teaser.

Finn är 15 år gammal och har levt hela sitt liv på en segelbåt. Och det är inte vilken båt som helst: S/Y Avalon byggdes i största hemlighet i Malmö av hans farfar under andra världskriget, men av någon anledning gömde han undan henne för omvärlden. När Finns föräldrar 40 år senare hittar båten bestämmer de sig för att börja ett nytt liv och segla till Västindien.

Samtidigt som den amerikanska familjen Bailey och deras 15-åriga dotter Jen tillbringar sin semester ombord händer den ena märkliga saken efter den andra. Varför visar plötsligt alla så stort intresse för Avalon? Vem var den mystiske Doktor Kessner och varför smyger det runt en man på båten och tar bilder i gryningen?

Följ med när Finn och Jen tvingas använda all sin list för att rädda Avalon och samtidigt avslöja hennes mörka förflutna. Boken om S/Y Avalon är en klassisk äventyrsroman i modern tappning där läsaren kastas mellan nutid och dåtid, och där bit för bit faller på plats som i ett stort pussel. Här gömmer sig nazistförbrytare, väl dolda skatter, snorkling i kristallklara laguner, en spirande romans och skrupelfria skurkar.

Så här berättar bokens författare Adam Hansson om hur det gick till när historien blev till: Efter drygt tio år som Art Director på några av Skandinaviens största reklambyråer sa jag för snart fyra år sedan upp mig. Drömmen om att ge sig ut i världen med en segelbåt var större än den om att göra karriär. Idag driver jag en liten frilansbyrå, skriver en krönika för tidningen Segling, bloggar, plåtar, planerar för en uppföljare till min historia om S/Y Avalon och seglar runt i Medelhavet tillsammans med den viktigaste personen i mitt liv – min fru Camilla.

Boken om S/Y Avalon började ta form under några regniga dagar sommaren 2008 i den Bohuslänska skärgården. Jag skrev som besatt men lyckades lägga band på mig själv efter semesterns slut. Det var mycket som skulle ordnas med innan vi och vår båt var redo för Medelhavet. Därför bestämde jag mig för att vänta med fortsättningen tills vi lagt oss i vinterhamn i Barcelona, och så blev det. Utan Camilla hade antagligen detta manus aldrig blivit klart. Med henne kan jag diskutera mina karaktärer och få mängder av tips. Dessutom har hon till stor del fungerat som min alldeles egna redaktör under processen. Passande nog arbetar hon som översättare och har mängder av barnböcker, tillsammans med ett gäng romaner, på sitt samvete.

Mer information om Adam, hans fru Camilla och deras liv i Medelhavet finns på: www.yachtisola.com

Comments are closed.